Panouri Heatkeeper

Pentru izolarea caloriferelor:
» Reduce factura la incalzire cu pana la 20%
» Imbunatateste distributia caldurii in incapere
» Sistemul de incalzire devine mai eficient
» Investitie amortizabila in doar cateva luni
» Reduce emisiile de carbon

Panouri Reflectorizante Heatkeeper pentru izolarea caloriferelor

Atentie!

Noua gama de produse. Va oferim solutii moderne de incalzire cu panouri si folii termice infrarosii sau cu covoare electrice. Alegeti unul dintre sistemele noastre de incalzire economicoase si sanatoase.

Incalzire infrarosie!

Ati dori un sistem de incalzire care este sanatos si totodata economicos? Oare exista asa ceva? DA! Sistemele de incalzire care functioneaza pe baza tehnologiei infrarosie: sisteme de incalzire prin pardoseala sau pe tavan. Cereti oferta noastra personalizata de preturi.

Solutii Moderne de Incalzire Oradea

Sisteme de incalzire infrarosii prin pardoseala, pe tavan si pe perete in Oradea.

Varga Csaba Rolland I.I.

Sediu:
Str. Sfantul Apostol Andrei Nr.89 Bl. Pc40 Ap.2, judet Bihor, Oradea.
Cod Postal: 410333

Tel:
0770/134-527

E-mail:

Web:
www.incalzire-infrarosie.ro

Romanii vor plati cel puţin dublu gigacaloria in aceasta iarna - mai bine daca cumpari sistemul de incalzire Caleo ca sa scapi de incalzirea centrala

Explozie la gigacalorie! - articol de pe siteul - bihon.ro - articol

Criza se va simti cu adevarat doar la iarna. Aceasta este expresia cel mai des intalnita in discutii cand vine vorba de cum se simte criza economica in Romania. Iar argumentul forte pentru toti e gigacaloria si posibila renuntare la subventiile acordate de stat si autoritatile locale la caldura, intentie vehiculata deja de catre oficialii bucuresteni. De curand, subiectul a fost pe buzele tuturor.

Se spune ca la momentul la care statul va taia subventiile la caldura, romanii vor plati cel putin dublu gigacaloria. Guvernul i-a chemat la discutii pe primari pe acest subiect. Din informatiile pe care le detinem, taierea subventiilor statului la caldura livrata populatiei nu poate fi evitata. Operatiunea se va produce, daca ar fi sa ne luam dupa politicienii aradeni, prin intermediul unei legi ce va fi adoptata pana la finele verii, inceputul toamnei, iar dupa cei din Timisoara, in aceasta saptamana, prin intermediul unei ordonante de urgenta.

Cert este ca, cel mai probabil, din iarna, gigacaloria livrata populatiei nu va mai fi subventionata de stat si e posibil ca in unele localitati nici macar autoritatile locale sa nu-si mai acopere partea lor de subventii. In acest caz, facturile de la iarna se vor dubla cu siguranta. Vestul tarii, confrom analizei realizate de ziarele trustului Inform Media, are tarife destul de piperate cand vine vorba de gigacalorie si le va avea si mai mari odata cu taierea subventiei. Aradul e pe locul 9 la pretul pe care populatia il plateste pentru caldura (alaturi de Sibiu fiind singurele orase mari care se regasesc pe aceasta lista). Timisoara si Oradea sunt tot in prima parte a acestui clasament negru, dar mai aproape de mijloc.

Dintre cele trei mari municipii din vestul tarii, Oradea sta cel mai bine la capitolul gigacaloria livrata populatiei: 164,92 lei. Urmeaza Timisoara care are in prezent, pe hartie, un tarif de 187 lei/gigacalorie, dar deja aici se fac propuneri de crestere pana la 207 lei/gigacalorie. Aradul e fruntea cand vine vorba de pretul piperat al caldurii din apartamente. Aradenii vor plati cu siguranta la iarna 214.80 lei/gigacalorie, pentru ca alesii locali au votat deja acest pret. Cifrele s-ar putea schimba radical odata cu taierea subventiilor.

TIMISOARA: se tem ca nu vor putea plati facturile

La Timisoara, facturile la intretinere vor exploda la iarna daca guvernantii taie subventiile, asa cum "promitea" ministrul Economiei, Adriean Videanu. Viceprimarul Timisoarei, Sorin Grindeanu, spune ca pretul de facturare a energiei termice pe care va trebui sa-l achite populatia se va apropia de cel de productie si ca, in acest caz, doua treimi dintre consumatori nu-si vor permite sa plateasca.

Timisorenii platesc in prezent pentru caldura si apa calda 187 de lei/gigacalorie. Pretul de productie, transport si distributie este insa de 312 lei pe gigacalorie, suma pe care ar putea-o plati locuitorii din Timisoara de la iarna, daca ministerul si autoritatea locala isi retrag, pe rand, subventiile. Totul, in cazul in care gigacaloria nu se va scumpi, fapt greu de crezut. Alesii locali vor avea, insa, pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte un proiect de hotarare care se refera la majorarea pretului local al energiei termice facturata populatiei de catre Colterm la 207 lei pe gigacalorie incepand din 1 august!

Daca se mai adauga si taierea subventiilor de la stat, din start se calculeaza un minus de circa 70 de lei la gigacalorie. Suma pe care Municipalitatea din Timisoara, care subventioneaza si ea o parte din pret, nu o va putea acoperi, dupa cum sustine Sorin Grindeanu.

ARAD: am majorat inainte de...majorare

Subventia taiata de stat nu va fi acoperita nici la Arad de catre Primarie. Lucrurile aici au fost tranşate insa din primavara. In aprilie, consilierii au votat, fara probleme, majorarea pretului de vanzare catre populatie a gigacaloriei. Aradul avea in iarna lui 2009 un pret de vanzare catre populaţie a gigacaloriei de 207,22 lei, pretul de productie si transport fiind de 287,45 lei/gigacalorie. Subvenţia era, in conditiile date, de circa 50%, din care 28% suportata de catre Primaria Arad iar diferenta de Guvern.

Consilierii municipali aradeni au votat, insa, in aprilie, majorarea de la 1 mai, cu efecte in iarna lui 2009-2010 (in conditiile in care furnizarea caldurii s-a sistat de atunci) atat a pretului de productie, transport si distributie la 295,03 lei/gigacalorie, cat si majorarea pretului de vanzare catre populatie la 214,80 lei/gigacaloria, ceea ce a facut ca subvenţia acordata aradenilor la nivel local sa fie de doar 27%. Primarul Gheorghe Falca sustine ca nu se poate pronunta in problema taierii subventiilor inainte ca aceasta masura sa fie decisa la Bucuresti, dar promite ca gigacaloria nu se va mai scumpi pana la finele anului la Arad.

ORADEA: risc de intrare in blocaj a CET

Daca la Arad si Timisoara, furnizorii de caldura nu par sa aiba probleme cu preconizata taiere a subventiilor, chiar daca aceasta ar aduce mai multi beneficiari in imposibilitatea de a plati facturile, la Oradea, angajatii CET au iesit deja de doua ori in strada.

Pentru ca sunt convinsi ca din iarna care vine vor fi sistate subventiile de la bugetul de stat catre electrocentrale, angajatii CET Oradea au protestat de doua ori deja. Liderii sindicali de aici au aratat ca taierea subventiei va pune majoritatea oradenilor in imposibilitatea de a-si achita factura termica, fapt ce va afecta CET-ul, care nu isi va mai putea plati combustibilul, riscand intrarea in blocaj. Pretul gigacaloriei se va duba in Oradea avertizeaza liderii sindicali.

"Retragerea subventiilor va scumpi de doua ori si jumatate gigacaloria, depasindu-se nivelul de suportabilitate al populatiei", a confirmat directorul Electrocentrale, Dragos Gligor. Consiliul Local Municipal Oradea a aprobat, inca, de pe 14 iunie, politica tarifara a preturilor pentru agentul termic furnizat populatiei. In clipa de fata la Oradea, gigacaloria platita de populatie costa 164,92 lei, dar, conform calculelor responsabililor de aici, ea va urca, treptat, anual. Previziunile sunt sumbre: in 2032 va costa in jur de 500 de lei, plus actualizarea conform inflatiei.

La Arad, in iarna ce a trecut, pentru 19% din cele 35.000 de apartamente legate la sistemul centralizat de energie termica s-a solicitat si acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei, care pot ajunge de la 10% pana la 90% din pretul gigacaloriei pentru cei cu venituri mici. La final, 6.700 de familii au primit si ajutor de incalzire. Totusi, Primaria Arad spera ca situatia nu va fi una extrem de grea nici la iarna care vine.

Pe viitor: ajutoare doar pentru cei saraci

Subventiile acordate de stat si de autoritati ar urma sa fie inlocuite cu ajutoare pentru cei saraci. La Arad, problema a fost discutata chiar in aprilie, cand viceprimarul Bognar Levente si mai multi consilieri locali, incusliv cei din opozitie, au precizat ca nu e normal ca toti aradenii sa beneficieze de subventii la caldura (inclusiv cei cu venituri mari sau foarte mari), ci ca ar fi normal ca banii Municipalitatii destinati subventionarii locale a energiei termice (sume alocate in fiecare luna de Primaria Arad) sa se indrepte doar spre aradenii singuri si familiile care chiar au probleme si care nu isi vor putea plati facturile.

Primarul Gheorghe Falca ne-a precizat insa, de curand, ca subventiile locale (care acopera 27% din pretul de productie si distributie a energiei termice) sunt acoperite pana la finele anului si vor fi platite.

Si Guvernul pare sa mearga tot pe varianta sustinerii pretului gigacaloriei doar pentru saraci.

Propunere criticata

La randul sau, Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei, a precizat, de pilda, saptamana trecuta, ca se va stabili probabil un pret unic la energia termica, pretul de facturare urmand sa se apropie de pretul real, de productie, iar apoi, in funcţie de categoriile de abonati, de persoanele cu venituri reduse, defavorizate, se va pune la punct un program de ajutoare pentru a atenua impactul. Timisorenii care nu vor putea sa suporte o ulterioara majorare de pret vor beneficia de ajutoare.

"Urmeaza sa vedem cum va aparea aceasta ordonanta de urgenta, ce va insemna inclusiv sistemul de ajutoare pe care intentioneaza Guvernul sa-l puna la punct, desi noi avem mari semne de intrebare si fata de acest sistem, si ce va insemna programul de ajutoare pe care va trebui noi, ca si consiliu local, sa-l avem, pentru ca in mod sigur mari categorii de populatie, din datele pe care le avem aproape doua treimi din cei 90.000 de abonati, nu vor putea sa suporte aceasta majorare", a mai afirmat viceprimarul Timisoarei, Grindeanu.

La Timisoara, firma care furnizeaza agentul termic (Colterm) are 90.000 de abonati. Potrivit datelor prezentate de Primaria Timisoara, la sistemul centralizat de incalzire sunt racordate 88.270 de apartamente. La Arad, societatea care furnizeaza caldura, CET Arad a fost deja divizata in doua pentru a face fata crizei si e gata de privatizare. 35.000 de apartamente sunt conectate la reteaua de distributie termica in sistem centralizat.

Cea mai scumpa gigacalorie

Top zece gigacalorie platita de populatie conform JA-A.B.D.:

1. Sibiu - 253 lei/gigacalorie

2. Lehliu (Calarasi) - 245 lei

3. Eforie (Constanta) - 245 lei

4. Felix (Bihor) - 241 lei

5. Miercurea Ciuc (Harghita) - 220 lei

6. Macin (Tulcea) - 220 lei

7. Cristuru Secuiesc (Harghita) - 220 lei

8. Giurgiu - 215 lei

9. Arad - 214,8 lei

10. Targoviste (Dambovita) - 200 lei 

Totate drepturile rezervate © 2005-2010 - Inform Media

Search Powerd by: Google, Yahoo, Bing.


Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional