Panouri Heatkeeper

Pentru izolarea caloriferelor:
» Reduce factura la incalzire cu pana la 20%
» Imbunatateste distributia caldurii in incapere
» Sistemul de incalzire devine mai eficient
» Investitie amortizabila in doar cateva luni
» Reduce emisiile de carbon

Panouri Reflectorizante Heatkeeper pentru izolarea caloriferelor

Atentie!

Noua gama de produse. Va oferim solutii moderne de incalzire cu panouri si folii termice infrarosii sau cu covoare electrice. Alegeti unul dintre sistemele noastre de incalzire economicoase si sanatoase.

Incalzire infrarosie!

Ati dori un sistem de incalzire care este sanatos si totodata economicos? Oare exista asa ceva? DA! Sistemele de incalzire care functioneaza pe baza tehnologiei infrarosie: sisteme de incalzire prin pardoseala sau pe tavan. Cereti oferta noastra personalizata de preturi.

Solutii Moderne de Incalzire Oradea

Sisteme de incalzire infrarosii prin pardoseala, pe tavan si pe perete in Oradea.

Varga Csaba Rolland I.I.

Sediu:
Str. Sfantul Apostol Andrei Nr.89 Bl. Pc40 Ap.2, judet Bihor, Oradea.
Cod Postal: 410333

Tel:
0770/134-527

E-mail:

Web:
www.incalzire-infrarosie.ro

Scumpesc caldura din martie in Oradea

Consiliul Local dezbate si voteaza miercuri propunerea de scumpire cu 14 lei a gigacaloriei livrata oradenilor de catre CET.

CL Oradea are de votat miercuri scumpirea caldurii, de la 1 martie, cu 7,83%. Adica de la 179 lei la 193 lei/Gcal.

pretul gigacaloriei livrata oradenilor va scumpiChiar si asa, economistul-sef al Primariei, Eduard Florea, observa ca in orasele vecine caldura e si mai scumpa. Astfel, inca de anul trecut populatia plateste 223,82 lei/Gcal in Arad si 252,17 lei in Timisoara. Iar de la 1 ianuarie in toate orasele s-a impus majorarea tarifelor intrucat guvernul si-a redus subventia de la 46,8 la 42,50 lei/Gcal.

Municipalitatea ofera argumente pentru faptul ca nu doreste sa subventioneze mai mult de 10% din pretul real al caldurii, dupa cum impune legea.

In bugetul local pentru 2011 s-au alocat deja 7 milioane de lei pentru investitii la CET Oradea, din care 4,8 milioane pentru retelele termice de pe strada Horea si pietele Unirii si Ferdinand. In decembrie, Primaria a garantat un credit de 20 de milioane lei pentru achizitionarea de combustibil, urmand sa-l si achite daca CET nu va avea incasari suficiente de la asociatii. In plus, orasul are de acoperit cota parte de 5% din costul total de 96 milioane euro al mega-proiectului de retehnologizare a CET. Nu in ultimul rand, administratia locala ajuta financiar persoanele cu venituri mici precum si asociatiile care isi termoizoleaza blocurile.

Municipalitatea a elaborat un plan de masuri pentru eficientizarea activitaţii serviciului public de alimentare cu energie termica in municipiul Oradea. Planul urmeaza sa fie supus aprobarii in sedinta Consiliului Local de astazi, si a fost postat si pe site-ul Primariei.

Planul a fost elaborat avandu-se in vedere cateva considerente majore, evidentiate de Biroul de Presa municipal.

Astfel, urmeaza sa fi realizate o serie de investiţii majore la nivelul serviciul public de alimentare cu energie termica prin Programul Operational Sectorial Mediu. In esenta este vorba de achizitionarea unei turbine de gaz si a trei cazane de apa fierbinte, dar si reabilitarea unei magistrale de alimentare cu energie termica in lungime de 12 km, costul total fiind de 96,2 milioane de euro care va fi acoperit 50% de Uniunea Europeana, 45% de Guvern si 5% de Consiliul Local Oradea.

Aceste investitii vor conduce la obtinerea de energie termica din gaze naturale, context in care pretul gigacaloriei va fi puternic influentat de de costul de achizitie al gazelor naturale.

Pe de alta parte, Oradea dispune de o importanta resursa de energie regenerabila - apa geotermala, din care se pot obtine anual importante cantitati de energie geotermala.

Planul de masuri face referire la eficientizarea activitatii de transport si distributie a energiei termice, la producerea energiei termice din apa geotermala (instituirea pretului unic de referinta local si a Fondului cu Destinatie Speciala pentru Energia Geotermala), dar si la zonele unitare de incalzire in municipiul Oradea.

Municipalitatea vrea ca acest Plan de masuri sa intre in vigoare de la 1 august.

Author C.H.

Articolul original puteti citi aici.

Search Powerd by: Google, Yahoo, Bing.


Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional