Figyelem!

Új termékekkel bővült oldalunk. Modern fűtési megoldásokat kínálunk az infra panelek, infra fűtőfilm és fűtőszőnyegek széles választékával.
Válasszon egészséges és gazdaságos fűtésrendszereink közül.

Infra Fűtés

Szeretne olyan fűtési rendszert, amely egészséges és gazdaságos is? Vajon létezik ilyen? IGEN! Az infravörös technológián alapuló fűtési rendszerek: infravörös padló- és mennyezetfűtés. Kérjen személyre szóló árajánlatot!

Modern Fűtési Megoldások Nagyvárad

Infravörös fűtési megoldások padlóba, falra és mennyezetre.

Varga Csaba Rolland I.I.

Székhely:
Sfantul Apostol Andrei utca, 89 szám. Pc40 tömb 2. lakrész, Nagyvárad, Bihar megye.
Irányítószám: 410333

Tel:
0770/134-527

E-mail:

Web:
www.incalzire-infrarosie.ro

Infravörös elven működő fűtésrendszerek technológiája

Napfény az otthonában az infravörös fűtésrendszerekkel, menyezet- és padlófűtés!

Ez a fajtája a hőnek fontosabb az ember számára, mint maga a levegő hője. Kedvezően hat az ember pszihikumára és fizikumára, javítja a közérzetet főleg idős embereknél, gyermekeknél és újszülötteknél. Asztmára, reumára és gyulladásos betegségekre jótékony hatású. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy nem a levegőt melegíti fel, így a levegő nem úgy kering a helyiségben mint a hagyományos fűtésrendszerek esetében.
A fény színek sorozata: piros, narancs, sárga, zöld, kék, indigó és ibolya, melyet látható spektrumnak nevezünk. Tartalmaz viszont további két másik színt is, amit nem látunk: infravörös (amit szemünk nem észlel, de bõrünk hõként érzékel) és az ultraibolya (amitõl lebarnulunk).

Az infravörös sugárzás tehnológiája!

Az infravörös szó jelentése: vörösön túli. Az emberi szem ezt a sugárzást nem érzékeli, de bőrünk, melegérzetként igen. Az infravörös technológiát használó fűtésrendszerek az infravörös sugárzás felső határán működnek, közel a látható fényhez.

Hő- és fénysugárzás nélkül, melyet a Nap biztosít nem létezne élet a földön. Ezért gyakorlatilag minden élő szervezet maximálisan alkalmazkodott ennek a befogadására. Az infravörös sugárzás hatása és fontossága nagyon könnyen megállapítható és bebizonyítható. Napon lévő tartozkodás esetén melegérzetünk van, s fordítva, árnyékban hidegérzetünk, egyforma hőmérsékletnél is.

A napsugarakból gyűjtött energia visszasugárzik a térbe. Minden test anyagi sugárzást bocsát ki magából, melynek eredete az anyag szerkezet termikus mozgásában van. Ez azt jelenti, hogy körülöttünk minden testnek van infravörös sugárzása. Ez érezhető az égő tűznél, forró testeknél és fordítva, hiányát is érezzük, mint pl a falak hideg sugárzása.

A napenergia nagy része az infravörös tartományban keletkezik. A teljes infravörös tartomány - rövidhullámú (IV A), középhullámú (IV B) és hosszúhullámú (IV C) sugárzásból áll. Az infravörös sugarak láthatatlanok és teljes mértékben elnyelődnek a testekben. Fűtésre ezeket a sugarakat használjuk. Gyógyászati célokra először Kínában és Japánban kezdték használni a 70-es években.

A fűtőfilmek illetve infra hősugárzó panelek által kibocsájtott infravörös sugárzás tiszta melegítő sugárzás, emellett használatuk gazdaságos és környezetkímélő.

infravörös technológián alapuló fűtésrendszerek Az infravörös fűtőfilm és az infravörös hősugárzó panelek által kibocsájtott és begvizsgált infravörös sugárzás nem okoz kellemetlen bőrfelmelegedést, hanem eljut a mélyebb szövetrétegekig és ott fejti ki pozitív hatását.

Az infravörös fűtésrendszerek használata, mint a fűtőfilmes padlófűtés vagy infravörös hősugárzó paneleké kényelmes és tiszta megoldás, ugyanakkor védi vele a környezetet, hiszen működésükhöz szükséges elektromos áramot környezetbarát módokon is elő lehet állítani. Az infravörös fűtésrendszerek működtetéséhez nincs szükség tüzifára, gázra, szénre, vagyis fosszilis energiára. A felhasználandó elektromos energiát a környezet szennyezése nélkül is elő lehet állítani. Más elektromos fűtésrendszerekkel szemben a infra fűtőfilm illetve az infra panelek hatékonysága abban rejlik, hogy infravörös technológiával fűtenek. Ezt a technológiát maga a természet ihlette.

Infravörös fűtésrendszerek - Infra Padlófűtés (fűtőfilm), Mennyezetfűtés (infra panelek)

Infrafűtésnek nevezi a köznyelv, amikor infrasugárzást leadó elektromos berendezés (fűtőfilm vagy infravörös hősugárzó panelek ) segítségével érjük el a kívánt hőmérsékletet. Az infravörös energia a levegőt nem használja közvetítő közegként, így jóval kisebb a ház hővesztesége. Az infrasugarak felmelegítik a testeket ( falak, bútorok, élőlények), azok pedig a levegőt. Az emberi test a kibocsájtott hosszúhullámú infrasugárzásnak 95%-át hasznosítja. Az infrafűtés nemcsak gazdaságos fűtéstechnika, hanem sokkal egészségesebb a hagyományosnál.

Az infravörös fűtés nem csupán gazdaságosságot jelent, hanem garancia egy egészséges fűtésmódra: ellentétben a hagyományos fűtéssel, csökkenti a levegő áramlásával járó pormozgást, megakadályozza a penészgomba képződést, erősíti az immunrendszert, jó hatással van az izületi megbetegedésekre, reumára, hangulatunkra, asztmára és az allergiára.

Az infravörös technológiát használó termékek, mint a fűtőfilm vagy az infravörös hősugárzó panel ugyanúgy mint a nap, először a helyiségben lévő falakat, tárgyakat és személyeket melegítik fel, s tőlük melegszik fel a levegő.

Az infravörös technológián alapuló fűtésrendszerek előnyei:

 • 99,9 %-os hatásfokkal működik
 • Nincs karbantartási költség
 • Korlátlan élettartam
 • Egyszerűen, gyorsan beszerelhető
 • Helyigénye minimális
 • Fagyra nem érzékeny
 • Nem szárít
 • Nem párásít
 • Nincs füstje, fénye
 • Működése tiszta,zajtalan és pormentes
 • Energiatakarékos

A fűtőfilmből és/vagy az infravörös hősugárzó panelekből kiáramló infravörös sugarak visszaverődnek a falakról, bútorokról stb., ezzel biztosítva kellemes hőérzetet. A klasszikus fűtési módoknál kellemesnek ítélt hőmérsékletnél akár 2-4 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten is, mert magasabb a hőérzet az infrasugaraknak köszönhetően. A vakolat felmelegszik és hőfüggöny alakul ki.

Az infravörös fűtésrendszerek által sugárzott infravörös hő nem szökik ki az ablakon, így további megtakarítás keletkezik. És a programozható, digitális termosztátoknak köszönhetően csak annyi energiát használ fel amennyi feltétlenül szükséges.

Miben rejlik tehát az infravörös fűtésrendszerek hatékonysága?

 • Maximális hőleadás
 • Hőforrások optimális elhelyezése a helyiségekben
 • Minőségi szabályozás a termosztátok segítségével
 • Korlátlan élettartam
 • Az infravörös technológián alapuló fűtésrendszerek nem szennyezik a környezetet
 • Hasznos az állattartásban
 • Nem szárít
 • Nem párásít
 • Nincs füstje, fénye
 • Működése tiszta,zajtalan és pormentes

Az infrasugarak a szörzetet és a bőrt gyengéden és egyenletesen felmelegítik, ezáltal a sugarak áthatolnak a hajszálerekkel behálózott bőrrétegen kb 5-6 mm mélységig, ahol a hőenergia a véráram útján gyorsan eloszlik az egész testben. Ennek következtében a véráramot felmelegített sugarak elvonják a fáradságot, izomlázat, ellazítják az izmokat, kellemes érzést biztosítanak.

Sebes, sérülések, nyeregfeltörés stb. esetén nagyon jó, gyors gyógyító hatást tudunk elérni az infrasugárzók hatásával. Ezeket a sugárzókat a humángyógyászatban és a professzionális infraszaunákban is használják.


Search Powerd by: Google, Yahoo, Bing.


Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional