Figyelem!

Új termékekkel bővült oldalunk. Modern fűtési megoldásokat kínálunk az infra panelek, infra fűtőfilm és fűtőszőnyegek széles választékával.
Válasszon egészséges és gazdaságos fűtésrendszereink közül.

Infra Fűtés

Szeretne olyan fűtési rendszert, amely egészséges és gazdaságos is? Vajon létezik ilyen? IGEN! Az infravörös technológián alapuló fűtési rendszerek: infravörös padló- és mennyezetfűtés. Kérjen személyre szóló árajánlatot!

Modern Fűtési Megoldások Nagyvárad

Infravörös fűtési megoldások padlóba, falra és mennyezetre.

Varga Csaba Rolland I.I.

Székhely:
Sfantul Apostol Andrei utca, 89 szám. Pc40 tömb 2. lakrész, Nagyvárad, Bihar megye.
Irányítószám: 410333

Tel:
0770/134-527

E-mail:

Web:
www.incalzire-infrarosie.ro

INFRA FŰTÉSSEL KAPCSOLATOS - GYAKORI KÉRDÉSEK

Mennyit fogok fizetni?

Az infra fűtési rendszerek minden más fűtési rendszernél gazdaságosabb. Gázzal működő rendszerekkel összehasonlítva a téli időszakban 20%-os míg átmeneti időszakban (október - november) akár 60%-os lehet a megtakarítás mértéke.

Az október 15.-étől április 15.-éig tartó fűtési időszakra a napi átlag 2-3.5* órás üzemidővel biztosítja lakása melegét. Ebből az átlagból és a lefektetett mennyiségből a fogyasztás megbecsülhető. Amennyiben egyénre szabott fogyasztási adatokat kérne, küldje el az info@incalzire-infrarosie.ro-ra a helyiség, lakása méreteit és örömmel küldünk árajánlatot és mellékeljük a várható fogyasztási adatokat is.

Hogyan számolom ki az infra padlófűtés fogyasztását?

1nm fólia 130W áramot fogyaszt egy óra alatt, ha az megszakítás nélkül üzemel. Tehát ha az ön házában fűtőfilmmel beborított összterület értéke mondjuk 60nm, akkor 60x0,130= 7,8kW/h - azaz ennyi áramot fogyaszt a fólia, ha egy órában folyamatosan működtetjük. A fűtési periódusban vannak hidegebb és enyhébb hónapok tehát a fogyasztás havonta más-más lesz. A termosztátnak köszönhetően nem csak a helyiségek hőmérsékletét állíthatjuk be, de a fogyasztás is rendesen csökken, hiszen nincs szükség arra, hogy folyamatosan (megszakítások nélkül) üzemeltessük a padlófűtés rendszerünket.

A fűtési periódusra (október - április) átlagban 2-3,5* órás üzemidővel számolunk. Tehát 7,8kWx2 = 16,6kW - ez a napi fogyasztásunk ezt, felszorozva 30-31-el megkapjuk a havi fogyasztást. Ha tudjuk a termék havi fogyasztását már csak azt kell megtudnunk, mennyi a helyi áramszolgáltatónál 1kW áram ára, így kiszámíthatjuk a várható villanyszámla összegét. Ebben az esetben átlagos hőszigetelésű házról van szó. Egy jól hőszigetelt ház esetében természetesen a fogyasztás kisebb, mivel a hőveszteség minimális és a ház nem hűl ki olyan gyorsan, így a rendszernek nem kell bekapcsolnia (azaz fogyasztania az áramot), hogy újra meleg legyen.

Bármilyen burkolat alá alkalmas?

Igen! Az infra fűtőfilm kiválóan alkalmas parketta, laminált padló, pvc, járólap, kőlap... stb alá.

Mekkora a fűtőfilm teljesítménye?

A fűtőfilmek előfordulnak 80Watt/nm, 130W/nm, 150W/nm, 160W/nm, 210Wnm, 220W/nm és 400Wnm.-es kiszerelésben is.

A leggyakrabban a 160 és 220-os fűtőfilmmel dolgozunk. A 400W/nm fűtőfilm infra szaunák gyártásához alkalmas fűtőfilm, padlófűtés rendszer kialakításához nem használjuk.

Milyen méretekben kapható a fűtőfilm?

Alapvetően 2 kiszerelésben áruljuk a fűtőfóliát. 50cm és 100cm -es szélességű kiszerelésben, elő szokott még fordulni 80cm széles változat is, de a leggyakrabban az 50cm széles fűtőfilmmel dolgozunk.

Alapfűtés vagy kiegészítő fűtés?

Mindkettő. Alapfűtésként még extrém hidegek esetén is tökéletes hiszen Kanadától a hideg Oroszországig mindenhol bevált fűtési mód. Természetesen, mint kiegészítő fűtés is népszerű és gazdaságos megoldás.

Igényel a rendszer bárminemű karbantartást?

NEM. A rendszer átadás után semmilyen karbantartást nem igényel. Önnek csak az igényeinek megfelelő hőmérsékletet kell beállítania és élvezheti is az infra padlófűtés által nyújtott komfortos meleget.

Mennyibe kerül az infravörös fűtőfilmes padlófűtés rendszer?

Változó, minden esetben más és más, sok tényezőt kell figyelembe vegyünk egy árajánlat készítésnél. Mindegyik árajánlat egyedi és személyre szabott. Ha szeretné tudni, hogy mennyibe kerül a padlófűtés rendszer írjon nekünk és mi ingyenesen kiszámoljuk önnek.

Mi alapján számolnak árajánlatot/Milyen adatokra van szükségük?

Ahhoz, hogy minél pontosabb árajánlatot tudjunk adni önnek szükségünk, van minden helyiség pontos méretére, ahol fűtőfilmmel szeretné megoldani a fűtést. Ez alatt a következő méreteket értjük, hosszúság, szélesség és belmagasság, ezen kívül nagyon fontos, hogy milyen burkolat lesz a fűtőfilmen, ugyanis a telepítésnél felhasznált anyagok és a telepítés módja változik.
Példa. Hálószoba – 4,35m x 3,75m x 2,5m – laminált padló vagy Konyha – 2,55m x 3,64m x 2,6m – járólap.
Ha rendelkezik tervrajzzal kérjük küldje el nekünk és mi az alapján elvégezzük a szükséges számításokat.

Figyelem: Győződjön meg róla, hogy a tervrajzon a szükséges méretek fel vannak-e tüntetve és írja rá vagy a levélben sorolja fel, hogy melyik helyiségben, milyen burkolattal szeretné fedni a fűtésrendszerét.

Hány féle telepítési mód van?

Jelenleg 3 féle telepítési módot különböztetünk meg, ezek szerint változnak a telepítéshez szükséges kiegészítő termékek. Tehát fontos tudnunk, hogy pontosan mit szeretne, mik az elképzelései.

  1. Meleg burkolatos telepítés (padlófűtés) – ide tartoznak – laminált padló, parketta, hajópadló, padlószőnyeg
  2. Hidegburkolatos telepítés (padlófűtés) – járólap, csempe, márványlapok
  3. Mennyezetfűtés – állmennyezet telepítése szükséges -

Árajánlatkérésnél elégséges, ha megírja, milyen típusú burkolatot tervez, fenti példák.

Mennyi időt vesz igénybe a rendszer telepítése?

A padlófűtés rendszert a legtöbb esetben 1 nap alatt tudjuk telepíteni akár 50-70 nm-es hasznos terület esetén is.

Milyen állapotban kell, legyen a ház/lakás ahhoz, hogy a fűtésrendszert telepíteni lehessen?

A fűtésrendszer telepítéséhez az ingatlan a következő feltételeknek kell megfeleljen:

  • Ajtók, ablakok legyenek beszerelve
  • Belső munkálatok, vakolás, glettelés legyen meg
  • A betonaljzat legyen sima, egyenletes és tiszta, minden építkezési hulladéktól mentes, és legyen kiszáradva.
  • Az elektromos hálózat és a termosztátok áramellátása/helye legyen kialakítva.

Ha információra van szüksége az elektromos hálózattal, termosztátok helyeivel, fogyasztással kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot vagy kérje ez irányú szolgáltatásunkat.

Tömbházban lakom szeretnék leválni a központi fűtésrol, megfelelő-e számomra az infra padlófűtés?

Igen, a infra padlófűtés a legjobb választás az ön számára, hiszen a tömbházban megszokott kényelem mellett élvezheti a fűtést, ugyanis a telepítést követően azon kívül, hogy a termosztátokat az igényei szerint beállítja más dolga nincs, a fűtésrendszer karbantartást nem igényel és betonozási munkálatok nélkül, akár egy nap alatt is telepíthető a rendszer.
Az egyetlen megoldás, ahogy tömbházban padlófűtése lehet és mindez alacsonyabb költségek mellett, mint a központi fűtés, akár 25%-ot is spórolhat.

Mennyit vesz el a fűtőfilm telepítése a hasznos belmagasságból/mennyivel emelkedik a padlózat a rendszer telepítését követően?

  • Meleg burkolatos telepítés esetében a padlózat – 6mm –el emelkedik burkolat nélkül
  • Csempés telepítés esetében - 3 mm –el emelkedik – burkolat nélkül (csemperagasztó és csempe nélkül)
  • Mennyezetfűtéses telepítés esetében a belmagasság 4-6 cm-el csökken

Az infravörös sugárzás nem káros az emberi szervezetre?

NEM. Az infravörös sugárzásnak csak jótékony hatásai vannak az emberi szervezetre. Már a 70-es évek óta használják a gyógyászatban, azóta újabb és újabb területeket hódít meg. Minden élőlény infravörös sugárzást bocsájt ki, az ember is, ezt hő formájában érzékeljük ugyanis az emberi szem számára az infravörös fény láthatatlan.

Kérjük, olvasson utána az infravörös sugárzás hatásainak az interneten, könyvtárakban vagy kérdezze meg családi orvosát. Mi már dokumentálódtunk a témában így nálunk is olvashat az infravörös technológia hatásairól az emberi szervezetre.

Akkor milyen sugárzás káros?

Az infravörös sugárzást gyakran összekeverik az UV (ultraibolya) sugarakkal UV-A (kis mennyiségben jótékony hatású, sőt nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, viszont nagy mennyiségben káros – roncsolhatja a DNS-t, így rákos sejtek alakulhatnak ki) és UV-B (közvetlenül károsítja a DNS-t, borrák kialakulásában szerepet játszhat), melyet a nap bocsájt ki. A fűtőfilm nem bocsájt ki UV sugarakat, kizárólag FIR (FAR INFRARED RADIATION) elvén működik és abban a hullámhossz tartományban bocsájt ki infravörös sugarakat.

Mit jelent a FIR?

A FIR mozaikszó (a FAR INFRARED RADIATION) azaz a Távoli Infravörös Sugárzás szavak rövidítése, mely az infravörös fény egyik besorolása, hullámhossz alapján. A távoli infravörös sugárzás (FIR) a 5,6-1000 µm-es hullámhosszok közé eső tartomány. Az emberi szervezet által kibocsájtott infravörös fény hullámhossza 6 és 20 mikron közé esik. A fűtőfilm infravörös sugárzása 5 és 20 mikronos érték közé esik.

Milyen területeken használják az infravörös sugárzást?

Elsősorban gyógyászati célokra használják, reumatikus és ízületi problémák kezelésére. Koraszülött csecsemőket infrafűtéssel felszerelt inkubátorokban helyeznek el. Nagy divatja van a wellness szállodákban az infraszaunáknak. Napjainkban fűtésrendszerek formájában (infrapanel, márványfűtés, mennyezetfűtés, padlófűtés - fűtőfilm) hódítja meg a világot, de ugyanez a technológia megtalálható gyógyászati célokra készült masszírozó matracokban, hajszárítókban, vízmelegítőkben stb.
Haditechnikában pozíció bemérésére, nyomkövetésre szolgál (ugye minden élőlény infravörös hőt bocsájt ki, az ember is). Időjárás előrejelzésben, hőmérsékletmérésben, csillagászatban, infravörös fényképezésben, vezeték nélküli kommunikációban használják.

Search Powerd by: Google, Yahoo, Bing.


Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional