Figyelem!

Új termékekkel bővült oldalunk. Modern fűtési megoldásokat kínálunk az infra panelek, infra fűtőfilm és fűtőszőnyegek széles választékával.
Válasszon egészséges és gazdaságos fűtésrendszereink közül.

Infra Fűtés

Szeretne olyan fűtési rendszert, amely egészséges és gazdaságos is? Vajon létezik ilyen? IGEN! Az infravörös technológián alapuló fűtési rendszerek: infravörös padló- és mennyezetfűtés. Kérjen személyre szóló árajánlatot!

Modern Fűtési Megoldások Nagyvárad

Infravörös fűtési megoldások padlóba, falra és mennyezetre.

Varga Csaba Rolland I.I.

Székhely:
Sfantul Apostol Andrei utca, 89 szám. Pc40 tömb 2. lakrész, Nagyvárad, Bihar megye.
Irányítószám: 410333

Tel:
0770/134-527

E-mail:

Web:
www.incalzire-infrarosie.ro

Beltéri digitális programozható és analóg termosztátok elektromos fűtésrendszerek és klímarendszerek vezérlésére

Miért van szükségem termosztátra?

Az egyik legfontosabb tényező a komfort, vagyis hogy a termosztát egy általunk megadott fix hőmérsékletet tart, viszont a mai digitális világban, már nem csak erre kell gondolnunk. Modern, digitális termosztátjaink programozhatóak; ez azt jelenti, hogy az általunk választott időintervallumokban különböző hőmérsékletet tartanak és időzítve kapcsolnak.

És ezzel eljutottunk a másik legfontosabb tényezőhöz, ami nem más, mint az energiatakarékosság, azaz a rendszer fogyasztása. Senki sem szeretné, ha fűtésrendszere 24 órában működne szünetmentesen, olyan magas hőmérsékletet tartva, amire nincs szükség és közben a rendszer energiafelhasználása, fogyasztása irracionálisan magas lenne.

Milyen termosztátot válasszak?

A válasz igen egyszerű: a választásnál figyelembe kell venni a komfortot és energiatakarékosságot.

Figyelembe véve a fentieket nem hagyhatjuk fűtésrendszerünk vezérlését egy egyszerű kapcsolóra, de még egy analóg termosztátra sem érdemes. Ha szeretnénk élvezni egy modern elektromos fűtésrendszer előnyeit, akkor csakis a digitális programozható termosztátok jöhetnek szóba.

Digitális termosztátokból manapság nagyon nagy a felhozatal és figyelni kell arra is, hogy azért, mert egy termosztát digitális még nem biztos, hogy rendelkezik programozhatósági funkcióval vagy padló és szobaszenzorral.

Infravörös padlófűtés rendszereinkhez csak kiváló minőségű digitális programozható termosztátokat értékesítünk, melyek rendelkeznek egyaránt szoba és padló szenzorral is, valamint 3 vezérlési mód közül választhatunk fűtésrendszerünk irányítására: beltéri/szobaszenzor (IN*), padlószenzor (OUT*) és mindkét szenzor figyelembevétele (ALL*), utóbbi esetben a padlószenzor limitáló funkciót lát el. Két modellt szeretnénk vásárlóink figyelmébe ajánlani, melyek már megannyiszor bizonyították, hogy kiváló minőségűek és megfelelnek a fogyasztók és a mai modern rohanó világ elvárásainak.

E91.716, E51.716, RTC 75.716T R8000, R8800 és TR8100VHT beltéri digitális programozható termosztátok közötti különbségek és hasonlóságok Termosztátok Vezérlése és Teljesítménye

Beltéri digitális programozható termosztát, érintőképernyős. Modell: E91.716
   Beltéri digitális programozható termosztát. Modell: E51.716

   Beltéri digitális programozható termosztát. Modell: RTC 75.716T

Beltéri digitális programozható termosztát, érintőképernyős. Modell: R8000

   Beltéri digitális programozható termosztát. Modell: R8800

   Beltéri digitális programozható termosztát, érintőképernyős. Modell: TR8100VHT

Klikkeljen a képekre a nagyobb mérethez és a plusz információk hozzáféréséhez!

Figyelem: A termosztátok háttérmegvilágításának színe nem feltétlenük egyezik a képeken láthatóval, lehet más árnyalatú de akár teljesen más színű is, információért kérjük forduljanak hozzánk. A termosztátok műanyag borításának a színe egyforma, fehér/ nagyon világos szürke.

A képeken látható beltéri digitális programozható termosztátok közötti legszembetűnőbb különbség vezérlésükben és kialakításukban (designban) jelentkezik. Míg az E91.716, R8000 és TR8100VHT modellű termosztátok érintőkijelzősek, addig az E51.716, RTC 75.716T és R8800 termosztátok gombos vezérlésűek.
A TR8100VHT termosztát 4.3 inch-es, 10.92 cm átlójú érintőkijelzővel rendelkezik melynek köszönhetően az idősebb emberek is könyedén használhatják, hiszen a nagyobb kijelző nagyobb gombokat jelent.
Alapvetően mind ugyanazt tudják, maximum 16A (~3.5 kW) teljesítményű elektromos fűtésrendszer vagy klímarendszer vezérlésére alkalmasak. Amennyiben nagy helyiség fűtését vagy hűtését szeretnénk megoldani egy megfelelő kontaktor (védőkapcsoló) beiktatásával nagyobb teljesítményű rendszereket is irányíthatunk. A termosztátok 220-230V feszültségen működnek. IP 20 védelemmel rendelkeznek, nem gyúlékony műanyagból vannak gyártva a termosztátok borítása.

Termosztátok Szenzorja és Vezérlési módjai szenzorok szerint

Mindhárom termosztát 2 szenzorral rendelkezik, melyek lehetővé teszik számunkra, hogy csak szobahőmérséklet (beépítet szenzor -IN*-) alapján, csak padló hőmérséklete alapján (padlószenzor – OUT* -) vagy mindkettőt figyelembe véve (ALL*) irányíthassuk fűtésrendszerünket. A padlószenzor hossza 3m.

Termosztátok vezérlési módjai

Programozható termosztátok lévén több üzemelési módról beszélhetünk:

  • kézi üzemmód jelzése - kis kéz ikonKézi üzemmód (manual mode) – nincs programozás beállítva, illetve ha van is figyelmen kívül hagyja. Ebben az üzemmódban a termosztát egy megadott, állandó hőmérsékletet tart.

  • automata üzemmód jelzése - óra ikonAutomata üzemmód (program mode) – vagyis a termosztát a beprogramozott időintervallumokat és hőmérséklet beállításokat veszi figyelembe, heti programozású szabályzóként üzemel, melyben a hétköznapokra 6, a szabadnapokra két ciklus adható meg.

  • komfort üzemmód jelzése - óra ikon melett megjelenik a kéz ikon isKomfort üzemmód (program mode with manual override) – Ebben az üzemmódban a termosztát az éppen aktuális ciklusban a külön megadott konkrét hőmérsékletet biztosítja, majd a ciklusidő lejártával áttér az automatikus üzemmódra.

Az üzemmódok melletti képek megjelennek az termosztátok kijelzőin és így mindig pontosan tudjuk, hogy mit vesz figyelembe a termosztát működése közben.

A termosztátok az üzemmódok mellett a következőket jelzik:

  • A napot – számok 1-től 7-ig
  • Pontos időt
  • Az aktuális hőmérsékletet
  • A tartandó hőmérsékletet
  • A ciklust
  • Azt, hogy a rendszer éppen fűt-e vagy sem
  • Gyerekzár be/kikapcsolását

Analóg termosztátok elektromos fűtésrendszerekhez, klímarendszerekhez

analog termosztátA megnőtt kereslet miatt és hogy kedveskedjünk az idősebb korosztálynak, analóg termosztátokkal bővílettük kínálatunkat, az RTC 70.26 és az RTC 70.16-os modellekkel.

A két modell a megszólalásig hasonlít egymásra. A kettőjük közötti különbség az, hogy az RTC 70.26-os modellnek csak padlószenzorja van, így ideális megoldást nyújt fűtőkábeles/fűtőszőnyeges valamint infravörös fűtőfilmes padlófűtések irányítására.

Az RTC 70.16-os modellnek csak beépített szoba szenzorja van így leginkább klímarendszerek, infravörös panelek és olyan padló-fűtésrendszerek irányítására alkalmas, melyek nem igényelnek limitálást padlószenzor által.

Mindkét termosztát 16A, vagyis megközelítőleg 3,5 kW teljesítményű fűtésrendszer vagy klímarendszer irányítására alkalmas. Analóg termosztát digitális társaival együtt 220- 230V-os feszültségen működik. IP 20 védelemmel rendelkeznek, nem gyúlékony műanyagból vannak gyártva a termosztátok borítása.

Termosztát dobozok

Univerzális termosztát doboz   kerek termosztát doboz   kiemelő doboz termosztátokhoz

Ezen az oldalon található összes termosztát, úgynevezett süllyesztett típusú. Ez azt jelenti, hogy amennyiben nem szeretnénk használni egy kiemelő dobozt úgy a falba kell építeni egy szerelődobozt.

Itt külön kiemelném, hogy az RTC 75.716T típusú termosztát csak szögletes 85 x 85 x 45mm-es dobozba illeszkedik, az általunk forgalmazott kiemelő dobozba csak a doboz apró módosítása után lehet beszerelni. A többi modell a hagyományos kör alakú dobozokba illeszkedik és problémamentesen szerelhető.

Alapvetően mindenkinek azt javasoljuk, hogy amennyiben megteheti válassza a falba süllyeszthető dobozt (négyszög alakut) mert ebbe bármelyik általunk forgalmazott termosztát kényelmesen elfér és könnyen szerelhető. De ha erre nincs mód, akkor javasoljuk a kiemelő dobozt és kábelcsatornázást.

Termosztátok vásárlása

Termosztátokat darabra áruljuk, nem csak az általunk értékesített fűtésrendszerekkel együtt értékesítjük, tehát ha szüksége van, egy megbízható modern termosztátra bármilyen okból kifolyólag az ön által választott futárszolgálattal az országban bárhová elküldjük önnek a kért terméket a kért mennyiségben.

Árajánlat készítéseknél mindig az E91.716-os modellel számolunk, helyiségenként 1db-al. Természetesen, ha a vezérelt teljesítmény megengedi a kliens kérésére megoldható több helyiség egy termosztátról való vezérlése is.

További információkért keressen fel minket e-mailben vagy a 0749/148-407-es telefonszámon.

Search Powerd by: Google, Yahoo, Bing.


Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional