Panouri Heatkeeper

Pentru izolarea caloriferelor:
» Reduce factura la incalzire cu pana la 20%
» Imbunatateste distributia caldurii in incapere
» Sistemul de incalzire devine mai eficient
» Investitie amortizabila in doar cateva luni
» Reduce emisiile de carbon

Panouri Reflectorizante Heatkeeper pentru izolarea caloriferelor

Atentie!

Noua gama de produse. Va oferim solutii moderne de incalzire cu panouri si folii termice infrarosii sau cu covoare electrice. Alegeti unul dintre sistemele noastre de incalzire economicoase si sanatoase.

Incalzire infrarosie!

Ati dori un sistem de incalzire care este sanatos si totodata economicos? Oare exista asa ceva? DA! Sistemele de incalzire care functioneaza pe baza tehnologiei infrarosie: sisteme de incalzire prin pardoseala sau pe tavan. Cereti oferta noastra personalizata de preturi.

Solutii Moderne de Incalzire Oradea

Sisteme de incalzire infrarosii prin pardoseala, pe tavan si pe perete in Oradea.

Varga Csaba Rolland I.I.

Sediu:
Str. Sfantul Apostol Andrei Nr.89 Bl. Pc40 Ap.2, judet Bihor, Oradea.
Cod Postal: 410333

Tel:
0770/134-527

E-mail:

Web:
www.incalzire-infrarosie.ro

CET, monopol pe Oradea - Operator unic de servicii pentru energia termica

Administratia Bolojan a decis ca de la 1 august 2011 sa instituie inca un monopol la nivelul Oradiei. E vorba despre desemnarea SC Electrocentrale SA ca operator unic de servicii pentru energia termica pe raza municipiului Oradea.

CET monopol pe Oradea, operator unic de servicii pentru energie termicaReamintim ca RER Ecologic Service e un alt operator ce detine monopol in Oradea, pentru servicii de salubrizare.

Un plan de masuri pus la punct de municipalitatea oradeana cere ca pana pe 1 august Transgex SA sa incheie cu CET Oradea un contract prin care deleaga gestiunea serviciilor oferite catre populatie catre societatea cu capital municipal integral.

Practic, Transgex – o companie ce furnizeaza energie termica produsa din apa geotermala – nu va mai putea avea relatii directe cu clientii sai, pe care ii va transfera catre Electrocentrale. De pierdut vor pierde tot oradenii, cu miile, care pana acum primeau facturi mult mai mici la incalzire decta majoritatea populatiei. Din iarna viitoare, oradenii ce se incalzesc deja cu apa geotermala vor simti pe pielea lor cat costa serviciile oferite de CET Oradea.

Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi a ultimei sedinte de Consiliu Local, insa Executivul local l-a retras in ultima clipa. Planul de masuri ar trebui dus la indeplinire de Marcel Bolos, directorul executiv al Directiei de Management Proiecte cu Finantare Internationala, directorul Electrocentrale SA, Dragos Gligor si, nu intamplator, de Transgex SA – furnizorul de termie din apa geotermala afectate de planurile edililor.

Totul, prin CET

Ce prevede, insa, acest plan de masuri? Dincolo de preluarea gestiunii din luna august a intregii retele de distributie a energiei termice de catre CET – inclusiv a celei prin care se distribuie azi energia geotermala – aceasta va fi inregistrata in evidentele contabile ale patrimoniului public.

Pana la acea data, Transgex isi va preda toti clientii proprii catre Electrocentrale si va incheia cu aceasta societate, la care Primaria e actionar unic, un contract de furnizare servicii. Asadar, Transgex va continua sa fie producator de energie pe baza apei geotermale, dar nu va mai putea sa o distribuie independent, catre populatie. Totul se va face prin CET. Cei care au azi contracte cu Transgex, dupa 1 august vor fi continua sa beneficieze de apa geotermala, dar vor deveni clientii Electrocentrale. Prin urmare, vor fi facturati la pretul de referinta local, emis de CET catre toti clientii sai din Oradea. Pret ce, azi, este mult peste cel facturat catre clientii sai de Transgex.

Dupa 1 august a.c., in Oradea va fi interzisa functionarea altor distribuitori de energie termica. Totusi, CET Oradea se obliga sa preia in reteaua de distributie a termiei toata cantitatea de energie termica ce poate fi produsa din apa geotermala de catre Transgex "precum si de catre alti operatori de servicii care detin licenta de exploatare a apei geotermale".

Fond special

O data cu predarea gestiunii de la Transgex la CET, se creaza si un Fond cu Destinatie Speciala pentru Energia Geotermala – FDSEG, menit sa asigure Transgex ca-si va primii banii de la Electrocentrale Sa.

Prin acest fond special se vor gestiona sumele ce provin din livrarea energiei termice geotermale catre populatie. Transgex va fi platita de catre CET doar din acest fond special, insa cu prioritate. Din banii ramasi, adica diferenta dintre pretul pe care CET il va plati Trangex-ului si cel pe care-l va factura ulterior populatiei, operatorul de servicii (CET – n.r.) "va utiliza sumele ramase disponibile numai pentru modernizarea retelei", se arata in planul municipal de masuri.

Author Colin Corpas.

Articolul original puteti citi aici.

Search Powerd by: Google, Yahoo, Bing.


Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional