Figyelem!

Új termékekkel bővült oldalunk. Modern fűtési megoldásokat kínálunk az infra panelek, infra fűtőfilm és fűtőszőnyegek széles választékával.
Válasszon egészséges és gazdaságos fűtésrendszereink közül.

Infra Fűtés

Szeretne olyan fűtési rendszert, amely egészséges és gazdaságos is? Vajon létezik ilyen? IGEN! Az infravörös technológián alapuló fűtési rendszerek: infravörös padló- és mennyezetfűtés. Kérjen személyre szóló árajánlatot!

Modern Fűtési Megoldások Nagyvárad

Infravörös fűtési megoldások padlóba, falra és mennyezetre.

Varga Csaba Rolland I.I.

Székhely:
Sfantul Apostol Andrei utca, 89 szám. Pc40 tömb 2. lakrész, Nagyvárad, Bihar megye.
Irányítószám: 410333

Tel:
0770/134-527

E-mail:

Web:
www.incalzire-infrarosie.ro

Caleo fűtőfilm telepítése hidegburkolat (járólap) alá Temesváron - a Caleo Bihar megyei csapat kivitelezésében

Caleo fűtőfilmet 25cm-ként el lehet vágni

A Caleo Bihar csapata ezúttal Temes megyében, Temesváron telepítette a Caleo infravörös padlófűtés rendszerét. A mostani telepítés több szempontból is rendhagyó volt a csapat számára, ugyanis ezúttal a szokottól eltérően hidegburkolatos telepítést végeztünk, illetve a kliens kérésére a rendszert nem önálló fűtésrendszerként, hanem kiegészítő fűtésrendszernek terveztük a már meglévő fűtésrendszere mellé, egyszerűen a padlófűtés nyújtotta kényelem miatt.

A Caleo fűtőfilmet másképp és más anyagok felhasználásával telepítjük hidegburkolat (járólap) esetében, mint parketta alá (meleg burkolat). Először is csak a 210W/mp teljesítményű 50cm széles fűtőfilmet használjuk.Először is csak a 210W/mp teljesítményű 50cm széles fűtőfilmet használjuk. Míg parkettás telepítésnél a 130W/mp teljesítményű fűtőfilmet részesítjük előnyben. Ennek legfőbb oka a lefedettség mértéke illetve a hőigény biztosítása. Minden esetben a kliens által megadott méreteket figyelembe véve kiszámoljuk, hogy mennyi fűtőfilmre lesz szükség a telepítéshez. Így volt ez ebben az esetben is.  A helyszínre érkezve örömmel tapasztaltuk, hogy a kliens az előre megbeszéltek szerint biztosította a telepítési feltételeket:

  1. Kialakította a rendszer áramellátását szolgáló áramkört és a termosztát helyét, amit ellátott egy életvédelmi relével (a relére azért van szükség, hogy a rendszert biztonságosan lehessen használni, illetve megvédi fűtésrendszert is a károsodástól ezzel megnövelve élettartamát.)
  2. Tiszta, egyenletes és száraz padlózat várt minket, amire biztonságosan telepíthető a fűtőfilm és nem kell attól tartani, hogy valami építkezési törmelék átlyukasztja fűtőfilmet ezzel csökkentve a hatékonyságát. Csempés telepítésnél mindenkinek javasoljuk, hogy önterülő aljzatkiegyenlítőt használva készítse elő a betonaljzatot a fűtésrendszer számára.  (Amennyiben nem felel meg a telepítéshez a betonaljzat úgy a telepítést kénytelenek vagyunk elhalasztani – nem végzünk csempés telepítést nem megfelelő betonaljzaton -)

Caleo fűtőfilm rögzítése ragasztószalaggal

Első dolgunk volt lemérni a helyiségeket és berajzolni a fűtőfilmek helyét. Majd jött a speciális ragasztóanyag felvitele, amivel az első réteget, azaz a hő visszaverő fóliát rögzítjük a betonaljzathoz.

Ugyanazt a ragasztóanyagot felhasználva rögzítettük a Caleo fűtőfilmet a hő visszaverő fóliára illetve a védő fóliát a Caleo fűtőfilmhez. A védő fóliát, miután a szakemberek elvégezték a rendszer, azaz a Caleo fűtőfilmek bekötését a speciális csatlakozók segítségével és szigetelését a bitumenes szigetelővel a fűtőfilm teljes hosszában és széltében rögzítették Scapa textil, vízálló, magas hőmérsékletet bíró ipari ragasztószalaggal. Azért, hogy biztosítsuk a kerámiaburkolat illetve ragasztóanyagának a megfelelő tapadási felületet a következő szükséges lépéseket tesszük, illetve várjuk el a kedves vásárlóinktól:

  1. Csak 50cm széles fűtőfilmmel dolgozunk és a fűtőfilmek között 5-12cm helyett hagyunk, hogy a flexibilis csemperagasztó számára legyen közvetlen tapadási felület a betonaljzattal
  2. A fűtőfilmekre keresztbe helyezve 5-12 cm-es átfedéssel üvegszövet hálót erősítünk szintén a csemperagasztó jobb tapadása érdekében.
  3. Felhívjuk a kliens illetve csempézést végző szakember figyelmét, hogy a járólapot egy egyenletes kb. 5-10mm vastag összefüggő ágyra telepítse, ami lehet akár a flexibilis csemperagasztóból is.

Az utolsó lépés, mint mindig most is a programozható digitális termosztát bekötése és alapbeállítások elvégzése volt. A kliens kérésére a legújabb és legmodernebb érintőkijelzős termosztátot (TD16-TS) telepítettük a Caleo infravörös padlófűtés rendszerhez, ezzel is megnövelve a rendszer energiatakarékosságát.

Mindent összevetve újabb sikeres telepítést könyvelhetünk el, ezúttal Temesváron hódított a Caleo padlófűtés rendszere.

 


Rétegek rögzítése speciális ragasztóval - Hidegburkolatos telepítés